Anketa

Da li planiras putovanje sa udrugom na EP u Francusku na utakmice Hrvatske?
 

Izrada stranice

KF Velebits folklorgrupp på träningsresa i Kroatien!

Under påsklovet (5-8 april) var det äntligen dags för juniorgruppen inom KF Velebits folkloresektion att ge se iväg på sin efterlängtade träningsresa med destination Kastel Sucurac (en liten ort norr om Split).
Resan hade planerats under längre tid och förverkligats med finansiering av föreningen, deltagarna själva, samt med bidrag från Kroatiska riksförbundet....

Värdföreningen, Kulturföreningen Putalj, hade Velebits folkdansare haft kontakt med under flera år och utvecklat ett samarbete med, bland annat genom tidigare utbytesbesök och KUD Putalj har också gästat Göteborg, så detta var ett kärt återseende.

Tillsammans med de 24 tjejerna i följde gruppens två ledare med; Silvia Pletikosa och Suzana Skrtic, och de fick hjälp av några medföljande föräldrar som hjälpte till med de praktiska under resan.

Under fyradagarsvistelsen avverkades ett späckat schema, som förutom flera träningar per dag också innehöll kulturellt berikande i form av utflykter till de närliggande städerna Trogir och Split där man besökte och lärde sig mer om de historiska platserna med hjälp av en kunnig guide.

Dessutom ägde en mottagning rum hos borgmästaren i Kastel Sucurac, vilket var mycket uppskattat.
https://www.kastela.hr/…/clanovi-hrvatskog-drustva-velebit-…

Efter avverkad resa kan det konstateras att detta var en välbehövlig vitamininjektion för alla inblandade och tjejerna och deras ledare längtar efter att få visa upp sina ytterligare förbättrade dans- och sångfärdigheter.

Foto: Suzana Skrtic / Silvija Pletikosa
Text: Diana Vukusic