Održan 4. turnir boćanja za žene HS

U subotu 21. travnja održan je po četvrti put turnir boćanja za žene pod pokroviteljstvom Hrvatskog saveza i u domaćinstvu Croatia Katarina Zrinski u Göteborgu.

Nakon kratkog obraćanja predsjednika Ante Lijića koji je svim učesnicama poželio dobrodošlicu i malo pojasnio pravila, slijedilo je izvlačenja grupa za takmičenje. Nakon svečanog izlaska na teren sa hrvatskom i švedskom zastavom, te zajedničkim fotografiranjem, natjecateljski dio turnira mogao je početi.
Na ovogodišnj...em turniru učestvovalo je osam ekipa iz pet udruga : HKD Jadran (Malmö) sa dvije ekipe, HKŠD Croatia (Helsingborg) sa dvije ekipe , HD Tomislav (Borås) s jednom ekipom, HD Velebit (Göteborg) s jednom ekipom i domaćin HD Croatia - Katarina Zrinski (Göteborg) sa dvije ekipe.
Pod vrlo lijepim vremenom i u jako lijepom ozračju, nakon cjelodnevnog natjecanja s vrlo ohrabrujućim navijačkim snagama došlo je vrijeme i finala. U finalu snage su odmjerile predstavnice HKD Jadran protiv ekipe domaćina, da bi na kraju bolja ekipa pobijedila, a to je bila ekipa s juga Švedske.
Nakon završetka natjecanja rezultat je bio: prvo mjesto pobjednicama iz HKD Jadran (Malmö), drugo mjesto je pripalo domaćinu HD Croatia Katarina Zrinski, a treće mjesto HKŠD Croatia (Helsingborg).
Nakon toga je nastavljeno ugodno druženje uz jelo.
Vidimo se sljedeće godine i do tada lijepi pozdravi i mnogo vježbanja na lokalnom terenu!
Tekst: Jela Majdandžić
Foto: Susan Krištić